Dat heeft zo'n klont toch niet nodig
19 september 2026 - Punta Marina, Italië
Zondag de 13e zijn we van huis vertrokken in Guus' elektrische Tesla Model 3. De boardcomputer geeft zelf een route aan langs oplaadpunten. De eerste laadstop was bij een benzinepomp, autowasserij en rangeerterrein. Gelukkig duurt het opladen bij een Tesla snellader maar zo'n 20 minuten en dan heeft de chauffeur meteen een rustmoment. Tijdens een andere laadsessie aten we in een Georgisch restaurant. Ik had een ingemaakte-koude-kroten-met-ui salade. Guus had een enorme platte koek met kaas erin.
De eerste overnachting bleek slechts een paar woningen verwijderd van een ander hotel, waar Guus al eens heeft gelogeerd met Richard, toen ze samen naar het nabijgelegen Europa Park gingen. Er waren wat vakwerkhuizen in het dorp, zoals je bij een echt Duits dorp verwacht. Het dorp met het Europapark, echter, was vol gebouwd met resorts volgens een bepaald thema.
Na de Gotthardtunnel hadden we een hooggelegen laadplek met uitzicht. Onderweg in Italie hebben we de auto laten laden bij een groot Outlet Centrum met leuke torentjes tussen de winkels. We hebben inmiddels ook een keer gehad, dat een geplande lader niet de juiste aansluiting voor onze stekker had, maar de camping heeft wel een dubbele laadpaal en die doet het wel.
De camping heeft veel bomen en ligt nabij zee. Ons huisje heeft een ruime veranda en voor twee personen is de woonkeuken goed te doen.
De dichtstbijzijnde stad op 8 km afstand is Ravenna. In en om Ravenna staan acht bouwwerken op de UNESCO werelderfgoedlijst, die dateren uit de 5e en 6e eeuw. Hun overeenkomst is mozaïeken hoog aan de muren en op (delen van) het plafond. De basiliek van San Vitale heeft afbeeldingen van keizer Justinianus en zijn vrouw Theodora. Ook is er een kerk van koning Theodorik de Grote en ook diens mausoleum. De laatste stond in een park en binnen werden heel vreemde geluiden afgespeeld waaronder een nare piep."Dat heeft zo'n klont toch niet nodig!" zei Guus.
Annette:20 september 2026Fijn dat opladen met de tesla goed ging en dat Ravenna zo'n leuk plaatsje is! Geniet ervan daar!